В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Мама Гуру и нейният сандък за размяна на играчки...

Мама Гуру и нейният сандък за размяна на играчки

Съндъкът за размяна на играчки в квартал Кремиковци

На детската площадка в парка в кв. Кремиковци е поставен сандък за играчки, в който всеки може да остави стари (но здрави!) пластмасови играчки, с които детето му вече не играе, и съответно да вземе играчки, оставени от друго дете.

Проектът е на Невена Ангелова, влогър, по-известна в YouTube като Мама Гуру 🙂 Тя е горда майка на 2-годишната Аделина, неин вдъхновител и муза. „Не давам универсални решения на често срещани проблеми. Само споделям онова, което съм научила на собствен гръб, и се надявам, че то ще ви зареди и ще ви даде още една гледна точка. В крайна сметка, всяка от нас е гуруто в живота на своето малко човече“, категорична е Невена.

https://www.instagram.com/p/BxbfHAtDdar/?utm_source=ig_web_copy_link

Но да се върнем на проекта, с който тя привлече вниманието ни. Желанието на Невена е да не се изхвърлят играчки, годни за употреба, като това води до една доста практична последица – повече свободно място у дома.

Ето какво сподели с нас Мама Гуру:

„Преди два месеца поставих дървен сандък в парка на квартала, в който живеем. В него всеки може да остави стари, но здрави пластмасови играчки на детето си, а в замяна да вземе нещо оставено от друг, с което да зарадва своя малчуган. Така се случва една непряка размяна на играчки, а и винаги онези, които имат достъп до сандъка, могат да извадят нещо на децата, с което те да си поиграят само на площадката, а след това да го върнат отново там.

Целта на проекта е да се стимулира родителите да спрат с безразборното изхвърляне на пластмасови играчки (често съвсем здрави играчки отиват в кофата, защото просто нямаме място за тях). Освен това, надявам се с инициативата да накарам членовете на общността да се замислят повече за ненужно големите количества пластмаса, в които се инвестират пари, като им предложа една забавна и съвсем безплатна алтернатива“.

Важно!

Ако живеете в Кремиковци и имате малки деца, със сигурност тази група във Фейсбук ще ви е полезна – Размяна на играчки – Кремиковци. Сандъкът с играчки се заключва с катинар, кодът можете да разберете в групата 🙂


Ралица е на 39 г. Живее и работи в София. С над 10-годишен опит в създаването на съдържание за уеб. Майка на три деца - близначките Анна и Сияна и брат им Любомир.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *