В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Как се печели доверие, или за дрехите на Lidl от п...

Как се печели доверие, или за дрехите на Lidl от първо лице

Дрехи

Винаги съм уважавала, когато нещо се прави с мисъл за хората. Особено в днешно време. Затова съм особено впечатлена от това, което имах възможността да видя в института Хоенщайн, Германия. Поканата дойде от Lidl България, които работят съвместно с немския институт за качество – мястото, където се провежда тестването и сертифицирането на всички видове текстилни продукти – от дрехи за ежедневна употреба за малки и големи, през спално бельо до текстил за медицински нужди и специализирано предпазно облекло и екипировка.

Не съм предполагала, че в действителност някой някъде проверява здравината на шева, до каква степен се протърква дрехата, в каква степен оцветява кожата или други тъкани заради боята, с която е третирана, безвредна ли е въобще тази боя и този текстил. Оказа се, че това не е илюзия, което пък някак успокоява майчината ми душа, защото неведнъж съм споделяла доволството си от факта, че в Lidl намирам качествени дрешки, и то на добра цена, за моите хлапета – три на брой 🙂 Досега не съм пробвала дамския текстил, но след видяното, мисля да поправя тази грешка. Освен дрехите за бебета и малки деца (Lupilu), предлагат собствена марка дрехи за деца и младежи (Peperts), дамска мода (Esmara), дамско бельо (Esmara Lingerie), мъжка мода (Livergy), спортни облекла (Crivit) и завивки (Meradiso).

296165_0

Ето какво предстои да намерите в магазините на веригата през този месец:

  • от 14 март – дрехи за бебета и бременни
  • 0т 21 март – ХХL моден агент
  • от 28 март – мъжки деним

А през април предстои представяне на Black&White дамска мода, тениски за цялото семейство и специални дрехи „златна възраст“.

Още малко за института Хоенщайн

Институтът е със 70-годишна история. С времето се е разраствал и тестовете, които правят там са доста сериозни. Основните сертификати* – международно признати от още 17 института – които издават са по три важни показателя на текстилните изделия:

  • неналичие на вредни вещества,
  • съответствие на размерите, обозначени на етикета
  • физическите качества на дрехата, запазващи функционалната си форма след многократно изпиране според предписанията на производителя.

 

И, да, в Хоенщайн имат и специално перално помещение, където се правят тестове с текстила и препаратите за пране. Освен това имат специално създаден одел за тестване и установяване на размера на дрехите. Работи се с реални хора, т.нар. “testing persons”, които са от различни възрасти, включително и бебета. В института се шегуват, че техните “testing persons” растат заедно с тях. Идеята на този отдел е да тества вече готов модел на дреха за съответния размер. След като дрехата бъде облечене, при необходимост се нанасят корекции – стесняване, скъсяване и прочие. За да може накрая клиентът, който знае, че е размер М например, че спокойно може да си купи каквато и да е дреха в този размер на съответната марка, без да се налага да влиза в пробната, отбелязва ръководителката на отдела. Така както практикуват брандове като Lidl. Иновация е 3D скенерът, който израбтова модели, базарини на реални хора, и който също гарантира точността на размера.

Моля, споделете вашите впечатления, ако сте пазарували дрехи и спално бельо от Lidl. Ще се радвам да обменим мнения и впечатления 🙂

–––

*STANDARD 100 от OEKO-TEX е международна, независима система за тестване и сертифициране на сурови, полузавършени и завършени текстилни продукти на всички нива на обработка.

LEATHER STANDARD by OEKO-TEX е глобално стандартизирана, независима система за тестване и сертифициране на кожени изделия и изследване на вредни вещества при тях на всички нива на производство.

MADE IN GREEN by OEKO-TEX се прилага на текстилни продукти, които са изработени от изследвани за вредни вещества материали и тествани с екологично съобразни производствени съоръжения.

UV STANDARD 801. Текстилните продукти се смятат като своеобразна UV защита за потребителите, особено когато са използвани подходящи материали и дизайн. Hohenstein е основател на Международната асоциация за приложна защита срещу UV радиация, разработила UV STANDARD 801. Освен за защита от вредните лъчи, този сертификат гарантира за качество, разтегливост и здравина на текстилните продукти.


Тя е с най-големите измежду децата в проекта МВ - близначките Анна и Сияна, и с най-малкия сред тях - Любомир. Ралица е редактор с над десетгодишен опит, мениджър съдържание в сайтовете на bTV. Още за нея и децата й: в "За нас".

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *