В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Коледните меденки на малките ждраковчета...

Коледните меденки на малките ждраковчета

Коледните меденки на малките ждраковчета

Коледните меденки на малките ждраковчета

Изненадващо за мен, но Анна ме е подхванала още от преди седмица с въпроса: „Мамо, кога ще правим от коледните сладки?“. Запомнили са значи, или поне тя, че са се цапотили миналата година до ушите 🙂 Та с малко закъснение, макар че за меденки никога не е късно, малките ждраковчета тържествено превзеха кухнята.

Ето го резултата в снимки. С тях искаме да ви пожелаем творчески, топли и вкусни празници <3

Кипи труд и творчество в малката ни кухня :)

Кипи труд и творчество в малката ни кухня 🙂

Рецептата, която следвам вече от няколко години, е на Буболинката – гарантирано ще ви се получат най-вкусните меденки!

Продукти:
2 яйца
1/2 ч. ч. мед
1 ч.ч. кристална захар
1 ч.ч. слънчогледово олио
1 ч. л. сода бикарбонат
1 с. л. канела
около 400-450 гр брашно

20181223_182044

Приготвяне:

В дълбока купа разбъркваме на ръка яйцата, захарта, меда и олиото (в тази последователност). Добавяме канелата. Пресяваме брашното отгоре заедно със содата. Замесваме меко тесто (да не лепне). Не е нужно да оставяме в хладилника да отпочине и стегне. Можем да работим с тестото веднага. Върху набрашнен плот разточваме кора с дебелина от 0,5 до 1,5 см. Аз предпочитам по-плоски меденки, затова точа максимално тънко. Изрязваме с желаните формички и подреждаме в тава (ако използвате тефлонови тави, не е нужно да ги намаслявате). Печем на 180 градуса за около 7-12 минути (зависи от дебелината и големината на меденките).

Ако искате да ги направите с тъмна глазура или да ги нарисувате с роял айсинг (както направихме ние) – вижте какво е споделила за това Буболинката в ladyzone.bg


Тя е с най-големите измежду децата в проекта МВ - близначките Анна и Сияна, и с най-малкия сред тях - Любомир. Ралица е редактор с над десетгодишен опит, мениджър съдържание в сайтовете на bTV. Още за нея и децата й: в "За нас".

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *