В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Три години по-късно: Топ 3 Must Haves...

Три години по-късно: Топ 3 Must Haves

Децата търсят забавление, но мама трябва да е готова за всякакви ситуации :) Снимка: pexels.com

Децата търсят забавление, но мама трябва да е готова за всякакви ситуации 🙂 Снимка: pexels.com

Без какво не излизат нашите майки днес – задължителните за тях и техните вече пораснали сладури. A какво е било преди три години, когато малчовците са били още бебета, вижте тук Изборът: Топ 3 must haves

Аделина и Кай

Почти 3 години по-късно, моите must haves са съвсем различни, но трябва да призная, стана ми много мило, като прочетох кои са били тогава. А истината е, че любимото одеялце, още е любимо и все си е с нас, където и да сме. И вече на са 3, вече са 38. Днес ще ви споделя трите най-важни за навън.

 1. На първо място поставям еднократно гърне “Tron”, което винаги е в чантата ми. Когато Кай свали памперса и в първия месец отказа да върши работите си в чужди тоалетни, единственият ми вариант беше да излизаме с гърнето, което направих точно един път, защото изглеждаше безумно. Тогава открих картонените гърнета. Наистина удобни, издържливи, лесни за разгъване, а след това и за изхвърляне, биоразградими, силноабсорбиращи течност и миризма, но най-хубавото, докато са още в опаковката – супер компактни, което ги прави удобни, дори за джоб или малка дамска чанта. Предпочетох ги пред класическите сгъваеми гърнета, защото ги смятам за по-хигиенични и макар че на финала изглежда по-скъпо, всъщност в нашето семейство сме изхабили точно едно, но съм сигурна, че и на двамата ни е спокойно от мисълта, че го имаме.
 2. нещо за хапване, в повечето случаи някоя от вафлите на Хармоника. На 3 години Кай е достатъчно търпелив и мога да обясня, че ще обядваме след половин час или, че ще купим вода, като видим магазин, но въпреки всичко, както шишето с вода, така и вафлите са задължителни в чантата ми. Отново са с цел спокойствие, но също са чудесни за разсейване или закуска след детската градина. Вафлите на Хармоника са 6 вида, а ние предпочитаме класическата и веган вафлата с кокос. Може да ги откриете и в Lidl.
 3. дребна играчка, нова или добре забравена. Кай пропусна яслата и адаптирането в детската градина не беше от най-леките (най-вече за мен), макар че всъщност стана бързо. Тогава ми се наложи да измисля различни трикчета, за да направя сутрините по-весели. Едно от нещата, които вършат страхотна работа е в най-тежкия момент, обикновено пред врата на градината е да извадя от задния си джоб играчка, която моментално приковава интереса, разбира се се скрива в шкафчето и на финала не ясно за кое бил по-нетърпелив през деня, да види мама или да си вземе играчката на тръгване. Скритите играчки в чантата или джоб са помощник и в сто други ситуации.

Ралица, Анна, Сияна и Любомир

Към днешна дата нещата стоят сравнително по същия начин, като броят на комплектите се е увеличил с +1 🙂 Моите топ 3 по 3:

 1. Резервни дрехи – 3 комплекта. Момичетата вече са големи, но все се случва заливане със сок, вода/скачане, падане в локва и прочие. Любачето също е без памперс (стана супер лесно и много по-рано при него, може би защото има от кого да гледа и да се учи), но пък е още на 2 годинки, така че всичко се случва и е добре да съм готова за това.
 2. Всеки от тримата мъкне по две-три дребни играчки. Задължително по две-три, не може с една. Категорично! 🙂
 3. Вода. Макар че сега в студените месеци пият по-малко вода, когато сме навън.


Биляна и Ермена

Като се замисля три години по-късно е доста по-лесно отпреди. Ето без какво не излизаме:

 1. Резервни дрехи и гащички.
 2. Някаква кукла или пони.
 3. Мокри кърпички – в началото гледах да са water wipes, но честно казано вече вземам каквото ми е под ръка.

са Ади, Бел и приятели

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

 1. joro

  15 март

  Супер полезно за всеки малчуган. мерси 🙂

 2. Ралица Михаилова

  7 април

  радваме се, че можем да сме полезни 🙂

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *