В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Коледният календар на мама Рали...

Коледният календар на мама Рали

 

diy

Материалите

Замисълът при мен винаги е грандиозен, но обикновено реализацията малко куца. Това предупреждение е, за да бъдете снизходителни към крайния резултат на иначе не лошата ми идея 😉

Такаааа… вдъхновена от идеята за коледните календари (advent calendar), реших, че ще е страхотно да направя един за трите мишлета у дома. И тримата, като всички деца, обичат изненади и са големи любопитковци. Мисля, че с идеята за календара ще внеса известна яснота за дните и за Коледа конкретно. Още повече, че помежду се мъдрят един имен ден – 9 декември, Света Анна, и един рожден ден, 14 декември – национален празник в чест на Анна и Сияна, които тази година правят 4 години. Брат им Любомир (вече на 2 г.), естествено, не остава с празни ръце покрай тях. Та, хем ще броим, хем ще учим цифри, хем ще се забавляваме с игри и лакомства (е, как без лакомства!).

numbers

Дребни подаръчета и задачки-закачки

Накупих си материали от „Слънчоглед“ на ул. „Иван Вазов“ и ето какво скалъпих с две закачалки, торбички – за да пъхам вътре изненади и задачки закачки, щипки, връв и малко декорация. Принтирах си и цифри, и картинки за оцветяване – има много сладки предложения и в Крокотак 🙂 В торбичките от 1 до 9 декември има картинка с цифричка и съответния брой ябълки за оцветяване. Задачата ще е да ги съберат всиките девет и ще има голяма изненада – за 9 декември трябва да съм измислила някакви подаръчета 😉 Оттам нататък само ще броим, отвреме на време ще хапват по някое бонбонче (ако успея да поръчам от тези, ще съм супер) или ще правят нещо друго – зависи какво ще имам под ръка за торбичките – дребни фигурки, стикерчета, някоя коледна играчка.

advent1

#УлтраГигаМегаЯкият календар на мама Рали

Това е! Иначе в нета е пълно с предложения по темата – при това изключително красиви <3 Но това е положението, мили деца. Дано растете по-сръчни от майка си (амин!)

:**


Тя е с най-големите измежду децата в проекта МВ - близначките Анна и Сияна, и с най-малкия сред тях - Любомир. Ралица е редактор с над десетгодишен опит, мениджър съдържание в сайтовете на bTV. Още за нея и децата й: в "За нас".

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *