В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Пикантни лингуини с домати и салсичон...

Пикантни лингуини с домати и салсичон

linguini_s_domati_i_salsichon

linguini_s_domati_i_salsichon_2

Пролетта вече е тук, а ние подготвяме нещо вкусно, свежо и много просто, с което да предизвикате усмивките на приятелите си. Отдаваме се на шеметна италианска афера и ви представяме нашите лингуини с домати и салсичон, в които има и нещо закачливо – пикантно пеперончини.

Продукти:

  • Лингуини
  • Домати на кубчета
  • Чери домати
  • Червено вино 50 мл.
  • 3 скилидки чесън
  • Пресен магданоз
  • Няколко лъжици зехтин „Екстра Върджин“
  • 200 гр. Салсичон
  • Щипка пеперончини
  • Сол на вкус

 

Лингуините са вид италианска паста, която напомня на спагетите, но за разлика от тях, лингуините са плоски. Ние ги харесваме не само заради апетитната им форма, но и заради невероятния им вкус. Започваме с тяхното сваряване. Водата трябва да бъде вряла и в нея да има сол, ние прибавяме няколко щипки. После слагаме лингуините и ги разбъркваме, за да сме сигурни, че ще попият добре. Варим ги достатъчно, за да омекнат, но не и да се преварят. Ефектът, който търсим е „Ал денте“. Приготвяме соса, като загряваме зехтина в тиган и добавяме наситнените скилидки чесън, а малко по-късно и нарязания на ситно салсичон. Доматите слагаме най-накрая, заедно с пеперончинито и виното. Оставяме на слаб огън да покъкри, докато се хомогенизира. Прибавяме няколко черпака от водата, в които са се варили лингуините и прибавяме и тях, като си разбъркваме добре, за да абсорбират от вкусния сос. Най-накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз и сервираме. Следващия път очаквайте още една вкусна италианска рецепта, която може да създадете съвсем лесно и просто. Bon appetit!


Цвет учи за пиар, пуска музика за Zionlionz Soundsystem, рисува, снима, работи като журналист, организира партита, а през останалото време готви за приятели и любимия мъж. Наричат я „уютна жена“, защото в дома й често ухае на топла питка и отидеш ли й на гости, няма как да не ти поднесе нещо вкусно.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *