В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Час по астрология – Детски хороскоп: зодия О...

Час по астрология – Детски хороскоп: зодия Овен

MS_ChildStarSignsARIES

До 2-годишна възраст истинските Oвни са тези с Луна в Oвен. Тя описва бебешките години и постепенно отстъпва под влиянието на Слънцето около 12-та година.

Бебето с Луна в Овен ви принуждава да живеете сякаш току-що се е пръкнал най-великия жив лидер на света – то ще намери начин да ви поведе в хола в нощта, именно към онзи ъгъл, който желае…. колкото пъти пожелае. Чаровно с многото си енергия. Никак не пази дрехите и играчките – откровено цапа и руши – то има по-големи цели. Не обича да чака, нито да го подмятате както при обличането, дори понякога и къпането, защото не понася положение на пасивна кукла в тези моменти му давайте играчка.

Ако още не сте разбрали, нещата във вашия дом са негови играчки, правото първо да пипне непознатия предмет и да пробва здравината му е сякаш щамповано в неговия мозък много преди програмите за хранене и безопасност на планетата Земя, които по принцип би трябвало да записват първи във всеки нов индивид. Но с първото бебе Господ явно е допуснал някои пропуски и пилотната бройка се явила на света с психо-портрет на камикадзе – за това са измислени метафорите „след мен и потоп“ и „троша си главата“, „овен-таран“. Така слиза по стълби, така отваря врати и прозорци. Чрез него родът е потърсил и ще намери сила, безопасност и нови територии.

Понеже се изживява като воин и е много свързан с този архетип, във всяка ситуация то различава именно спора и борбата. Затова живее вечно във войни и спорове, обилно поръсен с врагове и слава. А докато е още бебе и няма други оръжия – има поне зъби и … хапе. Войната е негова конституция, а знаете, че военното правосъдие е различно от гражданското, нали. Там не се толерират податливите на желания, нежност или слабост. Има голяма вероятност да лепите колена, устни и други кървящи телесни участъци по различно време на деня и нощта в спешните кабинети.

Ако Луната в Овен е на момиче – подобен силов подход цели да завоюва човешко внимание и възхищение. Тя забелязва как всяка съперница помръква, когато се качи да танцува на масата с нейната пола и обере овациите.

За жалост, основните му конфликти често са в семейството, подобно на Луните в първи дом.

Език: Бойните викове за сплашване на злия враг, обикновено майка и баба, е основен прийом, независимо дали приема форма на повишен глас, крясък или плач. Подобен „език“, разбира се, ще е необходим и на вас, за да бъдете чути.

Игри: Играе с по-малките от него; всички състезателни игри; боеве от всякакъв род – с възглавници, с кърпи; тичане, стреляне, хвърляне на „диск“ и „копие“ – ако нямате, гарантирам ви, че ще измисли нещо. Всяко енергично движение е добро за Лунния Овен.

Герои: Рицари, които защитават крепости, жени-амазонки като Лара Крофт, непобедими и независими герои, които се справят сами със всичко. Действа първосигнално като Рийс от „Малкълм“ и Джоуи от „Приятели“.

Играчки: Светещи, ярки, силни звуци, фенерчета, огън, палене на гуми, пиратки, състезателни игри (в които той печели), бързо му омръзват, с тях трябва да може да прави нещо.

Бабини съвети за Луната в Овен:

  • Укротяване чрез новости, тичане, борба, игра.

  • Учете го да не се отказва, ако не е пръв, и че доброто постижение според вас е достатъчно за да бъде „от първенците“.

  • Осигурете възможности за спорт и движение за да насочите позитивно обилната му физическа енергия.

Какво става след 12-та година – активират се Слънцата в Овен, или т.нар зодия Овен.

Тези младежи се появяват пред света засрамени, че още не са се доказали; считат, че за всичко трябва да разчитат само на себе си. Затова често омаловажават родителите си. Болезненото честолюбие им пречи да поискат у дома помощта, от която имат нужда. Пък и как първенец ще ползва помощ! Е, това, разбира се, не значи, че после няма да ви упрекват, че не сте им помогнали като родител. Затова пък навън лесно получават каквото искат – силата и понякога гневът им рязко намалява броя на инакомислещите, затова е често явление те да решават на „какво ще се играе“ и „по коя улица да минем за повече приключения“, те са автори на търкалянето и запалването на тракторната гума вчера.

Подрастващият Овен може сам да се татуира с игла, да хвърля нож по вратата на съседите. Диктува на класа къде днес да яде сандвичи, а на сюрията деца до блока – кога да кара колело, кога – ролери. Причина да ги слушат е много основателна – тяхната жар, без която всички игри сивеят. В тази възраст основни са конфликтите със силни личности, лидерите и бащата.

Бабини съвети:

  • Помогнете му да се научи да открива хубавото, да забелязва съюзниците си и да се радва на общуването с тях, за да компенсира навика да си създава врагове навсякъде.

  • Научете го да почива поне 5 минути по руския маниер „Ну, поседим“, в което време да обмисли общата картина и крайната си цел. Тъй като вижда света през тесния конус на тази минута, на своята моментна цел или враг, затова с някои победи той си създава по-големи неприятности.

  • Самочувствието му расте, ако е пръв в дадена област – помогнете му да се съсредоточи в нея. Спорт или китара, но да не се отказва.

  • Да изслушва съвети от хората, които имат навика да четат и мислят по-дълго от него самия.

  • Не му казвайте какво е добре според вас – от честолюбие ще се почувства длъжен да прави обратното. Наблягайте на личния пример и се гордейте с действията си. Няма друг начин да ви уважава, а в пубертета уважението е важно.

  • Учете го, че силните и великодушните споделят ползи с близки и приятели.

  • Посъветвайте го да избере професия, в която се чувства пръв.

Храна: „Колкото по-червено, толкова по-добре“. Непоносимост към глад и чакане. Горещо, пикантно и бързо, рано свиква с менюто на възрастните. Имат отличен апетит и добро усвояване, без да им се лепят излишни килограми. Склонност към силни храни и трудно въздържание от консумация на месо.

Вредните им навици се изразяват главно в хапването набързо и на крак.

Най-полезните за Овена витамини и вещества се съдържат в храни с червен и оранжев цвят – домати, моркови, цвекло, чушки. Не е страшно и да хапват повече шоколад, тъй като усвояват добре и въглехидратите.

Понякога имат недостиг на калиев фосфат, който за щастие изобилства в състава на обикновената храна – салати, цветно зеле, спанак, лук, краставички, фурми, ябълки, орехи и лимони.

Здраве: Здрави и издръжливи, те могат да се разболяват отведнъж, затова не подценявайте първите симптоми.

Рискове свързани с глава, очи и уши заедно, така както не искат да чуват и да виждат своите врагове. Могат да развиват мигрена, за да се самонаказват, ако не успеят да водят или някой ги командва или измести. Както хората с активен първи дом.

Видят ли инфекция, се юрват да я надвият с всички сили, т.е. рязко вдигат висока температура. Новите тенденции да не се потиска температурата при Овните могат да водят бърз имунен отговор, т.е. бързо отблъскване на вируса-агресор. Кой друг ако не Овен ще може да пропъди нападателя, бързо и до край!? Ето за какво върши работа хубавия овнешки гняв.

Асцендента Овен също напомня за всичко това.

Като майка на два слънчеви Овена трябва да призная, че още не съм се научила да правя всичко това, но продължавам опитвам. Не се потискайте – използвайте каквото можете.


Краси Кирчева е майка на три деца, Преподава психологическа и кармична астрология от 2005 година. Основната цел на натрупаното от нея знание е разбирателството и усъвършенстването на личността, изваждането на най-доброто от характера и съдбата, с които сме родени. Повече подробности за индивидуалния хороскоп на детето Ви можете да научите тук: krasi.kircheva@gmail.com и във фейсбук: астрологично студио „Сезам“

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *