В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Парти за рожден ден през зимата? О, да!...

Парти за рожден ден през зимата? О, да!

befunky-collage3

Всички млечни вампирчета бяха на лице за партито 🙂

Зимните месеци имат печалната слава на време, в което върлуват вируси и повечето родители се
изправят на нокти, когато чуят за голямо струпване на хора в едно помещение. За съжаление това няма как да се избегне – нито в детските градини, нито в мола, в театъра или музея. Да, обаче и през зимата се раждат деца! А за какво са рождените дни, освен да се празнуват шумно и весело.

В интерес на истината партито за първия рожден ден го пропуснахме. Прецених, че са малки и направихме кротко събиране на възрастни у дома. Тази година обаче големите момичета на мама получиха своето първо парти с дечица. Анна и Сияна направиха две години на 14 декември. Партито беше в съботата на същата седмица. За майките, които се чудят дали да празнуват рожден ден, когато всички говорят за грип, ето моите плюсове и минуси при организацията на такова събитие.

Преди да ги изброя само да отбележа, че ми отне време да намеря подходящото място – имах идея за един-два детски центъра, където бяхме ходили вече и обиколих още няколко места. Категорична съм, че попаднахме на най-подходящото от видяното до момента – творческия кът „Под дъгата” на „Симеоновско шосе” 77. Двете дами, които ни посрещнаха – Милена и Елена, са изключително лъчезарни и отдадоха цялото си внимание на дечицата, с което позволиха на родителите да си вземат глътка въздух и да си побъбрят.

Партито беше тематично – в „Под дъгата” имат няколко предложения. Ние се спряхме на Мацаницата – децата рисуват с четки, с ръце, с каквото си искат където си искат и създават шедьоври, включително по дрехите си 🙂 Боите са безвредни, ако попаднат в устата случайно, перат се и се измиват лесно – твърдя го вече от личен опит. За децата, които рисуването не е вълнуващо, веднага се предлагат други занимания, съобразени по метода „Монтесори” – още един плюс в полза на мястото.

Плюсове на зимното парти

  • Подбираш внимателно хората, които искаш да присъстват – бройката е ограничена, но това се отразява добре на финансовата част от организацията.
  • Оставяш децата в опитните ръце на възпитатели и получаваш време за себе си и останалите възрастни, дошли на партито.
  • Детският рожден ден е важно социално събитие и в живота на мама 🙂
  • Кетърингът е идеалната форма за поднасяне на храна за такова събитие – и за децата, и за родителите. Не готвиш, не се занимаваш със сервиране – всичко е по масите и всеки се обслужва сам. Не забравяйте да съобразите една част от храната с това, че ще черпите малки деца.


Минуси

  • Когато правиш тематично парти – особено Мацаница, може някой родител да се откаже и детенцето му да пропусне купона. Винаги предупреждавайте, ако сте намислили нещо по-специфично. В нашия случай няколко пъти напомнях и за резервен комплект дрешки, което е важно.
  • Понеже все пак времето е грипозно, мама се чувства длъжна да предупреди, че на партито очаквате само здрави човечета и здрави родители. За съжаление някои мами могат да го приемат на криво и да се обидят.
  • Когато правиш рожден ден на близнаци, не искаш нито едно от децата да се чувства ощетено и за това в повечето случаи се поръчват две торти – съобразете броя на парчетата с гостите, за да не ви се налага цяла седмица да се тъпчете с торта. Никак не е диетично 🙂

Тя е с най-големите измежду децата в проекта МВ - близначките Анна и Сияна, и с най-малкия сред тях - Любомир. Ралица е редактор с над десетгодишен опит, мениджър съдържание в сайтовете на bTV. Още за нея и децата й: в "За нас".

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

  1. […] око на Rawlly , но там нямам преки вкусови впечатления. За втория рожден ден поръчахме торти от съпруга на моя колежка. Ако ти е […]

  2. […] Вече съм ви разказвала за мястото – творчески кът Под дъгата. Но понеже Мацаницата, която организират там, е любима за Анна и Сияна (4 г.), а на Любомир (2 г. и половина) му беше за първи път, ще се позволя да ви го спомена отново […]

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *