В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Подарък за Коледа

Подарък за Коледа

Идват коледните празници – светли, топли и звънтящи, особено когато ги оглася детски смях. Предлагаме ви няколко идеи за подаръци, които са и весели, и практични. Заедно с предложенията решихме да ви запознаем и с хората, които създават тези малки прекрасности. Или казано с други думи – създадохме си виртуална работилничка с някои от сръчните джуджета на Дядо Коледа 🙂 И така тази Коледа можете да подарите:

Бебешки гъдел

gift_tickles1
Кой стои зад проекта
Tickles?
Зад проекта стоя аз 🙂 – Станислава Лехдер на 32 г., майка на двама прекрасни немирници на 5 г. и почти 3 г.

Защо му избрахте това име?
Зад името стои най-вече идеята за бебешки гъдел и незабравимият смях, който той предизвиква :). Самото име е дело на чудния ми мъж, с когото заедно прекарахме не една вечер в чудене, какво най-точно ще опише това, което искам да правя 🙂

Как изглежда работното Ви място?
Рядко е толкова подредено, колкото ми се иска и често се разпростира на няколко места едновременно из къщи :). Но е шарено, топчесто и с много куки за плетене.

Как избрахте да се занимавате точно с това?
Основно – желанието да направя гердан за кърмене за себе си и да имам какво да закачам на безбройните си слингове и ергономични раници, за да не ме чоплят детски пръстчета по деколтето :).  Още повече – с началото на майчинството носенето на бижута стана на практика невъзможно със залепено до мен малко човече, пък не исках да се отказвам от капка женственост.

Когато се роди първият ми син, много исках да се сдобия с подобен продукт, но такива се предлагаха само в чужбина, което  тогава ми се стори твърде сложно и скъпо за поръчване. Когато се роди вторият ми син, реших, че ще си направя сама – с доста проби и грешки, се появи първият плетен Tickles гердан. Бях изключително горда със себе си, при все че резултатът не беше перфектен. Буквално дни след това, го видя една приятелка и отсече: Искам го!

gift_tickles3Така, малко по малко и тотално ненадейно, майчинският ми кръг започна да се сдобива с герданчета за кърмене и бебешка игра. А аз намерих чуден подарък за новопоявили се бебоци – нещо, което да може да се използва от първите моменти, в които бебета започнат да откриват ръчичките си и се научават да хващат, през никненето на зъбките, които могат да чешат на стегнатата оплетка върху натурално дърво – без да се наранят и без майките им да се опасяват от материалите, с които са направени.

В заключение – не съм сигурна дали аз избрах да се занимавам с това, или то избра мен – но съм безкрайно щастлива от кариерната промяна 🙂

Къде може да Ви намерим освен във Фейсбук?
За момента само там, но предстоят още канали за намиране 🙂

Какво си/ни пожелавате за Коледа?
Повече толерантност и човещина…  Щастливи бебета, деца и родители <3. И много гъдел 😀
giftchuvalche_kid

Дизайнерско чувалче за сън

Кой стои зад проекта Sleepy Sparrow?
Зад проекта Sleepy Sparrow стоим аз, Деница, и съпругът ми Боби. По принцип той е 3D аниматор и видеоспециалист, аз пък се занимавам с медии вече над 10 години. И за двама ни това е страничен проект от основното, в което се вихрим, но пък една добра идея като тази ни обедини професионално в реализацията й.

Защо му избрахте това име?
Името тръгна от идеята за първата колекция. Тя е на тема птици. Направихме си домашен брейнсторминг заедно с големия ни син (на 14 г.) и избрахме спящото врабче за име и символ на проекта ни. Струва ни се много подходящо и изразяващо концепцията на проекта. Наш приятел дизайнер ни направи това чудесно лого и нещата едно по едно започнаха да се подреждат.

Как изглежда работното Ви място?
Обикновено не особено подредено, понатрупано с разни дискове, книги, няколко телефона, всякакви хвърчащи листчета, няколко тефтера, които свидетелстват за опитите нещата да се систематизират на едно място…. всичко това бива пребъркано и пренаредено няколко пъти от малкия ни син (на 2,6 години), така че можем да определим нещата като подреден хаос.

Как избрахте да се занимавате точно с това?
Идеята се появи спонтанно, по времета на миналогодишните коледни и новогодишни празници. В този период ходех доста често на уроци по рисуване, нещо, по което силно се увличам от година-две насам. Междувременно ми се искаше да направя нещо творческо за малки деца, което би възбудило любопитството и на родителите.

gift_chuvalcheИдеята за уютни бебешки чувалчета просто изведнъж ми хрумна. После последваха десетки рисунки на най-различни птици, докато се спрем на осемте финални, които влязоха в употреба, а след това и всичко по реализацията на самите продукти. Нещата не се случиха много лесно и бързо, защото и двамата с мъжа ми нямахме много свободно време, в което да се занимаваме с проекта, но затова пък продуктите станаха доста качествени и изпипани, просто защото станаха бавно и обмислено.

Къде може да Ви намерим освен във Фейсбук?
Освен във Фейсбук ние сме на sleepysparrow.com. Заповядайте!

Какво си/ни пожелавате за Коледа?
По принцип рядко си казвам: Сега от следващата година ще направя това или това. Така че пожеланието ми е по-скоро с идея да влезе в сила веднага  – пожелавам на себе си, както и на вас, повече креативност, увереност в собствените сили, повече време за семейството, много добро настроение – постоянно, позитивен поглед над нещата, защото в днешно време, ако сами не намираме поводи да се радваме на себе си и околните ни хора, надали някой друг ще се погрижи за това; топлина в душите и шарени приключения.

 Чудовищно сладки шапки

gift_hat2

Кой стои зад проекта Sweet Spooky Monster?
Казвам се Петя Данова, работеща жена, майка, съпруга, полупораснало дете и творец на плетени шапки. Завършила съм Моден Дизайн в НБУ и рисуването, кроенето, шиенето, плетенето са ми в кръвта. Не минава и ден, в който да не изплета или ушия нещичко.

С шапките всичко започна много спонтанно, покрай дъщеря ми. Измислих и няколко шапки, които просто оживяха на нея и усещането толкова много ми хареса, че започнах да правя шапки и за децата на приятелите ми. Светналите детски очета и пак приятелите ме насърчиха да развия идеята и ето ме тук сега, със списък клиенти, чакащи шапка, и почти никакво свободно време. Може би трябва да кажа, че шапките съвсем не са постоянната ми работа и отделям за тях вечерите си. Затова искам да благодаря на семейството си, което ме подкрепя най-много и страда най-много от липсата на внимание в това начинание…

gift_hat1Защо избрахте това име?
Името се роди покрай шапките чудовища и аналога с децата, понякога чудовища, но в крайна сметка чудовищно сладки. Всяка шапка, разбира се, е различна. Понякога започвам с ясна идея как да изглежда, понякога я измислям в процеса на работа. Обичам да правя нови неща, да не се повтарям, но хората обикновено си избират неща, които могат да видят и преценят. Затова пък съм имала няколко детски поръчки, по рисунки или описани с думи, и това са ми най-най любимите шапки.

Как изглежда работното Ви място?
Не мога да кажа че имам някякъв специфичен работен кът, но пък имам кутии и чекмеджета пълни с прежда. Тя направо извира от всякъде в къщи:)

Къде може да ви намерим освен във Фейсбук?
Някои от наличните шапки или тези, които правя по поръчка, можете да намерите и в Etsy .

Какво си/ни пожелавате за Коледа?
Искам да пожелая на всички ни здраве и много детски усмивки около нас.

Играчки от Рая

gift_toys1

Кой стои зад проекта Marti’s Heaven?
Ние сме Фоти и Марти – съпруг и съпруга, татко и мама на прекрасна госпожица Маги и най-добри приятели. Винаги заедно, във всичко!

Защо избрахте това име?
Преведено името означава „Раят на Марти“ – още в самото начало аз, Марти, започнах всичко просто, за да правя различни неща за Маги. Това беше моето кътче, в което се забавлявах и се чувсвах щастлива. Когато си помислих, че това може да се превърне в работа някой ден, си казах, че това ще е раят на земята. А това, че Фоти стана част от проекта и заедно пораснахме толкова много – наистина няма по-подходящо име.

Как изглежда работното ви място?
Помещението, в което сме, си е наше – подарък от родителите ни (те винаги и във всичко ни подкрепят и без тях просто не можем). Беше промишлено помещение – просторно и светло. С много труд, желание, енусиазъм и помощ от семейство и приятели го превърнахме в уютно кътче, с домашна атмосфера и цветни акценти. Външната стена е изрисувана с нашите играчки (от талантливата ми сестра) и ние наистина си го възприемаме като дом.

Как избрахте да се занимавате точно с това?
Честно казано не го избрахме ние – то избра нас. Отначало всичко беше като хоби. Малко по малко усетихме, колко сме щастливи и как с всяка играчка, която правим получаваме толкова много усмивки и позитивни емоции.

gift_toys2За наше щастие хората харесват това, което правим, и продължават да ни се доверяват с подаръците за най-любимите си същества. Това е най-хубавата работа и ние наистина влагаме цялата си енергия в това да изпипваме всяко едно детайлче, за да може играчките ни да са със собствениците си дълго време. Също така даваме и доживотна гаранция – искаме да сме сигурни, че ако едно детенце се привърже към играчката си, ще сме на линия, за да я „лекуваме“, ако има нужда.

Къде можем да Ви намерим?
Освен във ФБ може да ни намерите в интернет магазинчето ни www.martisheaven.com, също така и в реалното ни магазинче в град Варна (намира се близо до Гранд Мол Варна).

Какво си/ни пожелавате за Коледа?
За Коледа си пожелаваме да сме здрави и всичките ни любими същества да са здрави… На вас пожелаваме същото!

 

 


са Ади, Бел и приятели

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *