В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Час по астрология: Детска зодия Дева...

Час по астрология: Детска зодия Дева

Lillian Pandola

До 2-годишна възраст истинските Деви са по-скоро тези с Луна в Дева
Луна в Дева – описва бебешките години, а влиянието на Слънцето в Дева се усеща най-ярко след дванайстата година.

Бебето с Луна в Дева е много кадърно още от самото раждане. Спи и суче качествено, научава се да хваща много рано и сръчно, обръща се като гимнастик без никакво залитане. С овладян апетит, то се отлежда лесно, но имайте предвид, че е чувствително към детайлите и реда – не може да му пъхате нещо в устата просто така и по всяко време. Коликите могат да станат много актуални, ако го нервирате с нещо друго или сте нервни самите вие.

Телесни потребности: обича прясна храна под час, не е голям любител на животинската. Върти се в кухнята. Когато порасне, ще научи кое е най-полезното от книгите и от личен опит. Спи леко, иска гушкане, но без лиготии. Пази чисти ръчичките и дрехите си. Обича да го лекувате – дръжте на разположение витамини и водорасли, но подчертайте, че всички други са отровни и ги заключвайте в аптечка.

Емоционални особености и потребности: от познание – иска да знае кой с какво е полезен, и да даде своя принос. Иска контакт с природата и е добре от малък да общува с животни – колкото по-близо, толкова по-добре.

Възпитание: родителят го учи на всичко полезно. Иска да опознае своето тяло. Имайте доверие в сръчността му и добротата му.

Конфликтите му са редки и по-точно спорове. Гневът му е по-скоро раздразнение, което се натрупва и изразява в спорове. Цар на забележките! Не счита, че има за какво да с обиждате.

Изразност: говори спокойно и слуша внимателно. Подбира правилните думи. Интересуват го полезното и научни теми, но може да ви сподели главозамайващи подробности за броя стъпала в техния вход или колко стъпки има по пътя до училище – и общо, и поотделно между улиците.

Игри и играчки: готвене със специална печка, ако не искате да ползва вашата, детска прахосмучкачка, мопове и препарати, куклите трябва да пишкат и да се хранят, а ако се разболеят – спешно трябва да можете да услужите със нарочно запазени шишенца от лекарства. Подреждането на стаята като аптека лесно се превръща в част от играта. За момчетата – майсторене, в ранна възраст обикновено означава разглобяване… дръжките на гардероба, количките, микровълновата и тостера. Въведете правилото бързо да ги сглобява обратно. Ще избегнете набезите на „бродещият потягач“ с помощта на няколко конструктора, логически игри или старите електроуреди на комшиите.

А ако има нещо, на което девите са царе, това са пъзелите!

Спортове: гимнастика, плуване, туризъм, земеделие и саксийни цветя.

Герои: Одисей, Трансформърс, кончето Спирит, инспектори и детективи.

Бабини съвети за Луната в Дева:

  • Учете го на танц и музика;

  • Четете му книжки с приказки и красиви детайлни илюстрации;

  • Разчитайте на вроденото му трудолюбие и не критикувайте, за да не подсилите неговата вродена критичност.

Какво става след 12-та година – активират се и Слънцата в Дева

Вродената дарба на детето за обективен анализ, комбинирана с трудолюбието автоматично го прави отличен ученик. Проблемите могат да дойдат от по-буйните деца. Биология и природни науки са негова сила, правописът е добър. Книги по ботаника и физика, научно-популярна литература.

Обича безопасността и домашния уют. Цар на чистенето, сгъването и подреждането. Трудно се доверява и е склонно да държи под контрол чувствата си – дръжте се спонтанно и то ще ви подражава.

Казано по-направо: вие сте родители на един прецизен и трудолюбив бъдещ лекар, счетоводител, механик или природозащитник. Подходящ направо за всяка специалност.

Приятелският живот съдържа взаимопомощ и занимателни игри, научни експерименти.

Подходящи професии: лекарска, всеки вид поддръжка и майсторене.

Бабини съвети към родителя на пубер-Дева:

  • Научете го да поглежда нещата и отдалеч, за да не се изгуби в подробностите. И за да се съхрани сред многобройните проблеми и несъвършенства – „Светът намира начин да си прекрасен въпреки всичко!“

  • Не давайте прекалено много съчувствие за лошото му здраве – въображаемо или реално.

  • Учете го да прощава недостатъците, защото милостта е сила; да прости и своите несъвършенства и ще намери спокойствие.

  • Учете го, че и почивката е важна и как да й се наслаждава по-добре.

  • Показател за зрелост на девата е спокойствието и близостта. Религията и музиката се го доближат до тях. Да дава топлота в отношенията.

  • Ако се оплаква, че приятелите му са несериозни и го избягват – намекнете, че е склонен понякога да прекалява със сериозността и критиката. Да намери теми, с които да ги развеселява, запалва и ободрява. Той знае как!

Здраве:

Трудности със стомах, черва и жлъчка могат да възникнат, ако се появи прословутата му дребнавост и прекалена критичност. Да гледа философски и да прощава недостатъците – това е лечебна грижа и за него, и за другите. Да казва молитва преди хранене.

Хранене:

Това е знак на диетите и хранителните добавки. Девата има чувствителен стомах, но умее да наблюдава правилата на собственото тяло и да се съобразява с тях.

Недостигът на калиев сулфат ще избегне със салатите, пълнозърнести хлябове, овес, ръж, сирене, извара, бадеми и телешко месо. За чревната флора са му необходими малко кисело мляко и розмарин. Не прекалени, но задължителни стомашни и чревни очиствания.

Асцендентът Дева също напомня за всичко това.


Краси Кирчева е майка на три деца, Преподава психологическа и кармична астрология от 2005 година. Основната цел на натрупаното от нея знание е разбирателството и усъвършенстването на личността, изваждането на най-доброто от характера и съдбата, с които сме родени. Повече подробности за индивидуалния хороскоп на детето Ви можете да научите тук: krasi.kircheva@gmail.com и във фейсбук: астрологично студио „Сезам“

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *