В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Час по астрология: Детска зодия Лъв...

Час по астрология: Детска зодия Лъв

17f67c5f9751cfd5d068e62e6d73e9beДо две годишна възраст истинските лъвове са по-скоро тези с Луна в Лъв

Луната в Лъв описва бебешките години и ще отстъпи под влиянието на Слънцето около 12-ата година

Бебето с Луна в Лъв е така оптимистично, активно-чаровно и блестящо като образцовите бебета от рекламите, усмихнати под светлината на десетки прожектори. Силно и чаровно, то търси интересното и играе с всичко. Лесно ще отгатнете желанията му – то ги изразява чудесно, трудността е в това как да не се занимавате непрекъснато с тях! Самостоятелно бебе, на което няма да му липсва внимание.

Казано по-направо: родили сте човекът-цар. Добрата новина е, че обожава родителите си, притежава вродено благородство, лидерство и творчески дарби, а лошата – значителен риск от тирания и егоизъм.

Телесни потребности: силна белтъчна храна, след 2-годишна възраст започва да предпочита месата. Държи само да избира храната си. Спи много.

Емоционални особености и потребности възхищение и аплодисменти – с всичко друго се справя само, стъпвайки по главите на хората. От уважение и право на глас.

Възпитание: родителят е негов помощник в изграждането на доблестна и самостоятелна личност.

Конфликтите му са доста чести – за положение, уважение и слава. Гневът му е мощен и, за щастие, често последван от царско великодушие.

Изразност: говори и се смее шумно. Има ораторска дарба, но много трудно слуша и, честно казано, малко се интересува от вас. Чудесно ще ви занимава със себе си, но не може да понесе някой друг да ви занимава. Може да саботира вицовете дори и на приятелите си, за да остане единствен в центъра на събитията.

Игри: всичките са версии на основната му игра – на принцове и принцеси. С корони и заповядване. Подскажете му да назначава рицари вместо слуги.

Играчки: царски костюм с корона … но и всичко останало.

Спортове: всички спортове представляват интерес за Лъва, ако не го мързи.

Герои: достойни царе победители на страшен враг, Херкулес, Артур и Карл Велики, Матю от филма „Колите“. Трансформърс-героите са по-близо до Овните.

Бабини съвети за майките на Луната в Лъв:

  • Пазете достойнството му и го научете да зачита чуждото.
  • Учете го на игри и изкуства.
  • Разчитайте на вроденото му великодушие.
  • Не се опитвайте да му нареждате! – измислете други начин да го подтиквате. Под секрет ще ви кажа, че Лъвът може да бъде направляван с хвалби и ласкателства – но искам честната ви дума, че няма да ги използвате срещу него.

Какво става след 12-ата година – активират се и Слънцата в Лъв.

Оптимизмът и чарът му привличат всички погледи, присъствието е украса за всяка компания. Творческите му хрумвания правят и отиването да магазина, и миенето на зъбите, и писането на домашните. Притежава ярки сценични дарби и нюх към развлечения. „Извинява се сякаш няма нищо и моли сякаш заповядва.“ За него е очевидно, че е най-добър във всичко, а ако искате и вие да сте добри, трябва да се съгласявате с него.

Приятелският живот е активен, но отношенията не са типични за приятелство – напомнят по-скоро на крал и свита. Тъй като се счита за единствен както Слънцето, за Лъва е трудно да общува равнопоставено. Нарочно избира приятели, които няма да го засенчат, а срещне ли равен чар и талант, го избягва и в краен случай напада. И много трудно ще стигне до истината: „Предпочитам надарен враг пред посредствен приятел.“, но е добре да опита.

Скуката го обижда – вашето детенце жадува да се превърне в истинска звезда и е способно на това. Вярвайте му и го насърчавайте да се бори.

Бабини съвети към родителя на пубер-Лъв:

  • Подчертайте, че най-блестящите звезди са най-мили с хората и се държат като с равни със слабите и с децата, донасяйки на света героичният лъвски дух.
  • Заменете изискванията с възхищение от целта.
  • Помогнете му да намери интересни занимания – първо хоби, а после и работа. Иначе скуката ще го подведе към прочутата лъвска леност. Научете го, че сам е отговорен за работата си.
  • Споменавайте за лъвските трудности във взаимоотношенията – да се научи да дава на другите лично време и свобода. Да се научи да изслушва – приличното време е 5 минути, а не 5 секунди. Да не изисква подчинение и царски услуги, защото това може да бъде обидно.
  • Научете го, че при Лъва показател за зрелост е равностойното приятелство.
  • Научете го, че великото геройство спасява слабите и обикновените, и не се прави чрез тях, а за тях.

Хранене: С намаляване на месата Лъвът ще изгради по-лесно интелекта и липсващия демократизъм в характера си. Да комбинира скъпата силна храна със зеленчуци и малко хляб. Цитрусите също са много подходящи.

Здраве: Трудности със сърце и кръвоносна система, жлъчка могат да се появят, ако пропусне да дава най-много любов, както е естествено за най-силния. (Асцендентът Лъв също напомня за всичко това).


Краси Кирчева е майка на три деца, Преподава психологическа и кармична астрология от 2005 година. Основната цел на натрупаното от нея знание е разбирателството и усъвършенстването на личността, изваждането на най-доброто от характера и съдбата, с които сме родени. Повече подробности за индивидуалния хороскоп на детето Ви можете да научите тук: krasi.kircheva@gmail.com и във фейсбук: астрологично студио „Сезам“

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *