Есен/Зима

Студените дни леко се прокрадват, а с тях и малко тъга по отминалото лято. H&M обаче не виждат нещата по този начин. Преди дни Млечните посетихме софийско заведение, където станахме част от първите докоснали новата колекция на H&M Studio за сезона есен зима и не се стърпяхме да не я споделим и с вас.

001 HM_EdgyCuts_Kids_party-32

H&M претвори магическия фолклорен свят в мода за първата детска H&M Studio колекция есен/зима 2016. Декорациите и щампите, вдъхновени от истории като „Алиса в Страната на чудесата“ и приказни илюстрации на Йон Бауер, имат ключово значение за визиите. Подчертана женственост и фолклорен романс паралелно присъства и в дамската колекция. Всяка дреха в нея е създадена с особено внимание към детайла – от прецизните кройки до бродериите, застъпени силно при голяма част от моделите. Силуетите са с обемни рамене и прилепнала талия – форма, напомняща пясъчен часовник, и контрастираща с фолклорното влияние в колекцията.

HM_EdgyCuts_Kids_party-5

HM_EdgyCuts_Kids_party-6

HM_EdgyCuts_Kids_party-14

Влиянието на фолклора може да се усети навсякъде в детската колекция – при якета от дантела с бродерия, съчетани с разкроени поли в същия стил, или в кадифеното наметало със златна украса. Обемът е с водещо значение – това личи при ризите с широки ръкави тип балон и блузите, които стоят като пончо, както и при кадифеното наметало. Илюстрациите внасят характер, както е при шарките, имитиращи рис и кон, използвани в плетивата. Най-важните дрехи за зимата получават приказно преобразяване – така е с вълненото палто с ръкави тип камбанка и махаща се яка от изкуствена кожа, както и при клиновете от еластично кадифе. Закачлива фантазия е въплътена в роклите – например при етажираната с щампа на рози или бялата фолклорна рокля с дълъг ръкав и дантелено деколте и ленти от същия материал в долната част. Кожените якета и панталони напомнят стила на рок звездите, докато сивото палто или костюмът, състоящ се от раирано сако, елек и панталони, правят официалния стил лесно достъпен за деца. Ризите, особено белите и официални модели, са основа за новия стайлинг.

HM_EdgyCuts_Kids_party-20

HM_EdgyCuts_Kids_party-24

HM_EdgyCuts_Kids_party-22

При дамите се наблюдават прецизни кройки, които създават силует на пясъчен часовник чрез обемни рамена и подчертана талия както при палтата, така и при якетата. Шведски фолклор, принтове и декорации: фолклорни блузи и дълги прозиращи рокли с принт, имитиращ рис. Искрящо бели ризи с ефектни ръкави, нежна дантела, панталони с висока талия и свободно падащ крачол. Контрастът от използваните материали разкрива сложния характер на колекцията: от палта от естествена вълна до кадифени модели. Рокли с дълги ръкави следват извивките на тялото чак до земята – такава е синята рокля от кадифе със сребърно райе от лурекс. Сребърни декоративни верижки носят вечерно усещане както чрез извезани мотиви, така и висящи под формата на ресни.

HM_EdgyCuts_Kids_party-10

HM_EdgyCuts_Kids_party-11

HM_EdgyCuts_Kids_party-15

HM_EdgyCuts_Kids_party-19

Колекцията влиза в избрани магазини на H&M по цял свят както и онлайн, от 8 септември. У нас ще бъде налична в H&M на бул. Витоша 6. Хост на събитието бяха любимите ни Венета и Кайра от Edgycuts.

HM_EdgyCuts_Kids_party-26

HM_EdgyCuts_Kids_party-28

HM_EdgyCuts_Kids_party-29

HM_EdgyCuts_Kids_party-34

HM_EdgyCuts_Kids_party-35

HM_EdgyCuts_Kids_party-9

H&M_Studio_AW16_24,99 лв. H&M_Studio_AW16_74,99 лв. (2)

 

002 004 005 006 008

01

02 03

 


са Ади, Бел и приятели

  1. Tsvet

    24 август

    Нямам търпение! :)

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *