В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Какво се случи: Мамо, пусни ми музика...

Какво се случи: Мамо, пусни ми музика

13844144_10157302564160145_1033362525_o

Тази мода с „а пък моето дете може еди к‘во си да казва или прави“ хич не ми допада, затова доста често страня от майките в градинката, които нарочно се събират в групичка и пускат по някой и друг злобен поглед към другите наоколо. Даниел си няма списък с думи (реално са срички, които родителите си интерпретират по удобен за тях начин, особено за фукня). Опитвам се да си втълпя, че като мрънка, казва „мамо“, но другите от семейството не ми се връзват! Ми голяма работа, детето ще започне да срича, когато си иска, даже като го питам нещо (знам много добре, че ме разбира) почва да ме бута и да ми се сърди, което тълкувам като „не ме занимавай с глупостите си“.

Иначе си имам едно много, много палаво, но изключително добро детенце. Руши и бута всички предмети по пътя си. Събужда се и просто започва с пипането и бутането на всичко останало, но не и играчките. Сега се е зарибил да маха едни капачки на перваза на дограмите. Издължил се е на височина, половината тениски скоро ще му стигнат пъпа, който често разголва гордо на площадката и се тупа с усмивка. Почти може да тича, катери се навсякъде. Естествено, имаше и инцидент с падане от фотьойла точно в момента, в който се бях обърнала за стотна от секундата да взема шишето с водата от масата. То винаги така става и като го види някой със синина на лицето, започва да ме гледа лошо, тоест „тази майка не си ли гледа детето?!“ Ами гледам си го, по цял ден не откъсвам очи, просто си е диване.

Даниел много се кефи на музика и нещото, което откри в последния месец са танците. Първата любима мелодия беше от рекламата на памперси Молфикс, после на Джъмбо Хоум, а вече на всичко ритмично, което чуе, включително и на айфонския класически проглушителен рингтон. Ако седя на дивана и гледам телевизия, което ми е позволено за около три минути, Дани веднага пристига с лек трус и почва да мрънка по един специфичен начин тип „мамо, дай малко телефона да гледаме клипчета и песнички“. Репертоарът започва с последните заснети клипове, в които той е главният герой, даже знае точния момент, в който на клипчето пипа езика си с пръсти и се хили и повтаря същото. После преминаваме на няколко видеа от последния албум на Джъстин Б. И най-накрая разни песнички от Baby TV или други подобни. Всички те вече се гледат с леки въртеливи движения, ръкомахане и динамично сгъване на колене тип подрусване. Много се кефи да танцува, знае, че може и сега само това прави. Експериментираме всякакви стилове. Вихри се на Скрилекс със силно пищене и смях!

Периодът е изключително забавен, прекарваме си чудесно лято. На първото море за три дни всичко мина спокойно без моменти на майчински истерии от моя страна. Предстои ни пътуване до Гърция за седмица и се надявам и там да прекараме весело. Винаги ще помня процедурата по издаване паспорт на детето и култовата му снимка, на която трябваше да е с ризка, а се оказа с блузка на черепи (много се виждат на паспорта)!


Третата поред майка в нашия проект по професия е мениджър онлайн търговия и реклама към MDL Group, с две думи - отговаря за онлайн магазина на групата. Повече за нея и сина й Даниел: в "За нас".

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *