В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Изборът: Нашите места за разходка в София...

Изборът: Нашите места за разходка в София

city-park-bench-wallpaper-1

През лятото почиваме извън столицата, но за кратко, така че продължаваме да обикаляме любимите си градинки

Аделина

Любимо място за разходка ни е Докторската градина. Намира се на 20 минути пеша от вкъщи, но маршрутът до там е прекрасен и прави разходка по-вълнуваща. Първо минаваме през Народния театър, после през градинката на “Кристал”, “Александър Невски” и пристигаме. Когато имаме план да отидем в там, обикновено имам среща с приятелка, което прави деня още по-интересен и различен. Градинката е изключително чиста, има много дървета, пейки, места за сядане в тревата, цветни майки и малки деца. Наоколо има прекрасни заведения, от които можеш да си вземеш всичко, което ти мине през ум, а връщането към вкъщи е идеално за кратка дрямка и случайни срещи с познати лица.

Николета

Ние живеем между три парка и имам щастието да мога да сменям пеш местата за разходка всеки ден, а дори и в рамкита на една и съща разходка. Ако искам да видя познати, отивам в Докторска градинка. Бонусът е, че там няма пейки със сянка, освен една-две, до които, благодарение на навалицата, може да получа достъп само ако вали. Тъй като въобще не съм фен на кърменето на публични места, ако искам да го направя на открито, мога само в парка на Военна академия. Там хора няма, защото нищо не се продава и почти всичко е забранено – пушенето, колелото и домашните любимци. Най-често има самотно четящи хора или натискащи се тийнейджъри. Идеално за усамотение. Парка “Заимов” е тайното ми място за чаша жива бира без осъдителните погледи на хората без личен живот.

Ралица

Градинката пред блока е най-честа дестинация. Живеем в кв. „Мусагеница“, където, слава Богу, има доста градинки и зелени пространства. За съжаление децата и родителите се оказват доста голяма напаст по отношение на чистотата, но това е тема на друга разговор и малко съвест.
Избирам този вариант, най-вече защото откакто проходиха Анна и Сияна, ежедневните ни разходки са предимно без количка. Това ме кара да се съобразявам с разстоянията. Момиченцата обаче се оказаха доста издръжливи и обикалят и тичат с удоволствие из градинката. Има пързалки, люлки и, разбира се – други деца.
Когато излизаме с тати, избираме по-далечни дестинации. На двете сестрички им допада и в Борисовата градина. Когато се уморят, дремват за час в количката и после юруш на нова сметка. Всичко им интересно – гонят гълъби, с известна доза респект, но и безкрайно любопитство проследяват бау-бау и мяу-мяу (което също е бау-бау понякога).
Пясъчниците, разбира се, са неотменна част от разходките. Ровене с ръчички, дълбаене с лопатки и опити да пълнят кофички са любими занимания.
„Борисовата“ е малко сложна дестинация по отношение на храната, така че е добре да сте запасени с това, което обичат да хапват вашите дечица.

Яна

Градинката до Съда (кв. Лагера). Разхождаме се там, защото е близо до блока, в който живеем, тъй като все още не шофирам. Алеите са страхотни – с гладък асфалт, има зеленина, има сянка, има уединение, ако пожелаеш. В същия момент има и много свободно място за тичане на децата, люлки, пързалки и големи площи с гумено покритие, за да не се наранят най-малките.

А кои са вашите предпочитани места за разходка?


са Ади, Бел и приятели

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

  1. Моите любими места за разходка в София.
    Преди да родя се движех много активно и за щастие и след това таралежа в гащите ми си остана там. :) Макар, че не съм шофьор, всеки ден сме в различен парк. Борисовата, особено горската част към Коколандия е най-свежото и гъсто залесено място, макар и с алеи тип горска пътека – но за излизане със слинг напр. е супер. В Южния парк винаги имам някоя приятелка, с която да раздвижим заедно и разходката става дълга. Заимов е с най-хубавите откъм асфалт алеи и най-близо до вкъщи, уви, баш в центъра е и с не дотам чист въздух. Парка Гео Милев също не ни е далеко, чист, подреден и спокоен е. А като издигнат на височина над центъра е с по-свеж въздух. Ако и аз и дъщеря ми сме в настроение, се отнасяме с градския и до ез.Панчарево – алеята откъм Герман е над 3 км чисто нов асфалт, достъпна гора и природа.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *