В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Изборът: Топ 3 Must Haves

Изборът: Топ 3 Must Haves

Без какво не излизат нашите майки – задължителните за тях и техните бебета неща

ranica

Раница на Fawn Design, създадена специално за разходка на родители и бебета. Стилът и класата срещат простора и функционалността. Лесна за почистване и за откриване на необходимото веднага. www.fawndesign.com


Аделина

 1. Еrgo baby или друга ергономична носилка. Използвала съм общо четири вида такива: еластичен слинг, caboo, mai tai и ergo baby, което ми стана и най-любимо. Нося бебето си от ден 20-и до днес (9 месеца) и се надявам, че ще мога да го правя още дълго, защото чувството е прекрасно.
 2. Апликацията Baby Sleep Sounds, която би трябвало да успокоява бебето до трети-четвърти месец, но при нас все още върши работа. Помогна ми по време на коликите в нощите, в които малкият отказваше да заспи и също за установяване на режим. Използвах различните звуци в различни моменти от денонощието, за да му напомня какво следва, примерно след баня и преди сън в спалнята винаги звучаха птички. Сега ми помага в кризисни моменти, когато не мога да го успокоя.
 3. Любимо одеяло. Месеци наред се стараех всичко да е 100% памук, докато Кай не се влюби в едно одеяло от полиестер. Сега е с него навсякъде, включително на бебешка гимнастика. Не спира да го мачка и да си завира лицето, очевидно то е по-мекичко и пухкаво от всички останали и затова заслужи цялата тази любов. В момента имаме три еднакви, за да успявам и да ги пера веднъж в седмицата.

Николета

 1. Биберон, който помага на Ника да заспи, въпреки нейните протести, че ръката й е далеч по-вкусна.
 2. Шал за кърмене, защото ставам все по-добра в откриването на места със закътани зони, което да позволи удължаване на разходката.
 3. „Капака” на количката против дъжд, не знам как се казва, от някакъв промазан плат е, нямам предвид найлоновите опаковки. С него, освен че времето не може да ни изненада, веднъж се озовахме в Докторска градина по време на лек и топъл летен дъжд. Тя беше празна, освен една майка с две деца, които весело играеха с пуснатия фонтан без шапки и чадъри. Беше супер.

Яна

 1. Биберон 6-18 месеца на Avent, защото детето си търка венците с него. А и само така ще заспи, ако сме навън.
 2. Изворна бебешка вода на Bebelan, защото в горещините изпива понякога и по 300-400 мл вода на ден и трябва да зареждам шишенцето на няколко пъти. Нося бутилка вода навсякъде с мен в количката.
 3. Поне три чифта памучна тениска от Benetton, защото детето много се поти и го преобличам по три-четири пъти на ден. Щампите са много забавни и памукът органичен от изключително качество с етикет “dress safely”.

Ралица

 1. Не излизам никъде без една голяма червена чанта, която е към количката по принцип. Но дори и без количка, чантата е с мен. Майка ми се шегува, че без тази чанта не съм майка. Това, което задължително имам в нея, са – вода, мокри кърпички и памперси (да, още ги носим! Надявам се това лято да е нашето по отношение на махането на памперсите).
 2. В слънчеви дни – шапчици (с които бележа известен успех – вече се задържат на главиците им около 15-ина минути)
 3. Някаква връхна дреха, обикновено две жилетки с дълъг ръкав на H&M или две плетени пелеринки с късо ръкавче.

са Ади, Бел и приятели

 1. елли

  1 юли

  Извинете Яна, един въпрос, ако тениските не са Benetton какво се случва, детето не иска да ги облече ли или има непоносимост към други „марки“??
  И като цяло, надявам се това изтъкване на брандове да ви е осребрено като продуктово позициониране, защото ако не е, просто звучи като – вижте, изкарала съм етикета навън, да се вижда че сме „маркови“…

 2. Илинда Евтимова

  1 юли

  1. Вода, не че я пие, но за всеки случай.
  2. Мокри кърпички на водна основа
  3. Чиста многократна пелена

 3. Антония

  5 юли

  @Аделина, ще се радвам да споделиш опита си с носилките по-подробно. Чета всеки ден комемтари по темата и все още не мога да се ориентирам – еластичен слинг или ергобейби. Някои казват, че ергобейби е предназначен за по-големи деца, въпреки че видях допълнителната част за новородени…. Еластичните слингове пък ми изглеждат по-удобни за бебетата и доста непрактични за майките…. Накрая май ще взема и двете…

 4. Аделина

  6 юли

  Привет, с удоволствие ще разкажа за носилките, които съм ползвала. Очаквайте публикацията съвсем скоро.

 5. Елена

  25 юли

  Хаха, хареса ми обяснението за бенетонските тениски – забавни щампи и качествен памук :))) Дам, явно само Бенетон правят памучни шарени тениски :)))))))

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *