В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Какво се случи: Стъпвай смело...

Какво се случи: Стъпвай смело

DSC_0169

Обичам празниците и всички поводи, които човечеството е нарекло, че трябва да бъдат отпразнувани подобаващо с богати трапези, танци и смях и най-важното – всички близки хора на едно място. Казват, че първите самостоятелни стъпки в живота на човека са нещо изключително важно и затова трябва да се отбележат също с голям празник. Слушам и изпълнявам! Даниел вече си ходи доста свободно сам, дори търчи в различни посоки, развявайки перчем и пищейки на човекоподобен език. Вече два пъти обели едното коляно, което си е ясен знак, че прословутият прощъпулник може да се случи в някой удобен за цялото семейство момент.

Както повелява традицията, баба ми омеси много вкусна питка, че даже й сложи готин надпис отгоре, направих два домашни сладкиша, които първоначално мислех да направя подходящи за консумация и от децата, но нещо ме домързя… те си имат бебешки бисквити. Така или иначе се събрахме на следобедно кафе и сладкиши. За най-големите гладници поръчахме две плата с мезета и италиански сирена от Ciccione с малко чери домати и моцарела. Абе, стана си голямо пиршество. Направих домашна лимонада – единственото спасение от жегите в последните няколко дни. Купонът мина супер. Направихме и ритуал с търкаляне на питката пред детето. Дани тръгна след нея, която трябваше да го отведе до маса обсипана с предмети, които бяхме нарекли, че ще символизират различни професии. Посегна към едно самолетче, после уж към цветни моливи, но вълнението на нас родители, баби и дядовци преля и се превърна в силен крясък от страна на всички, което от своя страна доведе до силен рев и уплах от страна на Даниел и той заряза всички предмети. След няколко минути се върна и ги разпиля всички по земята, предполагам от яд. Така и не разбрах това дете пилот ли ще стане или художник. Накрая май реших за себе си, че просто ще проектира самолети! Още не мога да си простя как стреснахме детето! Сега ще му се подмазвам цяла седмица с разрешение за пипане на дистанционното и тряскане на вратите на шкафчетата в кухнята, защото тогава е най-щастлив. А да, давам му да си близне и сметанов сладолед.

Специално изчаках да мине празникът и се впуснах в друго предизвикателство – първото подстригване. Даниел ме реши, уж знае за какво служи четката за коса, много е смешен! Реших да подходя деликатно като започнем с разсресване на дългите му руси кичури, които му влизаха в очите, след което му дадох да пипне машинката за подстриване/бръснене на баща си, включихме я, изключихме и май го бях подготвила за това какво го очаква. Не се случи точно така – подстригах малко от предния перчем, но нещо не се изкефи, естествено. Трябваше да се превърна в майка-садист – приклещих го набързо между краката си и го „подстригах“. Много е сладък с новата „прическа“, бритонът му наподобява малчоган от руски произход в началото на 60-те, липсваха му само плетените гащи до пъпа и бели „резанки“ a.k.a. сандалки на бабешки език. Отзад има естествено едно „петно“, където липсва коса, защото успя да ми се измъкне за секунда, а явно не съм отработила рефлексите си достатъчно!

Еми много ни е забавно в този период на превръщане от бебе в човек!

 


Третата поред майка в нашия проект по професия е мениджър онлайн търговия и реклама към MDL Group, с две думи - отговаря за онлайн магазина на групата. Повече за нея и сина й Даниел: в "За нас".

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *