В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Специално за вас, част 1

Специално за вас, част 1

bubub6

Първи юни, Денят на детето. И малки, и големи очакват изненади. А ние сме сигурни, че не чакате само този ден, за да поднесете подарък на своите деца. Но пък си намираме повод да ви споделим три прекрасни идеи за малко по-различни подаръци.

Буквите на Ани

Ани Михалкова е художник по професия. Завършила е Националната художествена академия, специалност Рекламен и графичен дизайн. Работи като графичен дизайнер в една от най-силните рекламни агенции в момента. В свободното си време шие меки букви, прекрасни кукли от плат, изработва картички и албуми. Майка е на двегодишно човече и цялата й страст към ръчноправените красоти започва малко, след като ражда детето си.

animih1

Потърсихме Ани най-вече заради красивите букви, които изработва и които по думите й са по-скоро декоративни, но според нас стават и за игри ала „Монтесори“. Ето какво споделя Ани за работата си и затова какви подаръци обича да прави за 1 юни:

Вдъхновение черпя от всичко заобикалящо детския живот. Следя и интересите на дъщеря си. Иначе Пинтерест ми е голяма страст и общо взето мога по цял ден да ровя там. 

Купувам всякакви чудеса за 1 юни, но винаги съм предпочитала ръчно правените чудеса. Такива подарявам и на най-близките си хора, когато имат хубаво събитие. Тези неща са най-скъпи и влагам цялато си сърце там.

animih2

Твърди, че не е имала странни поръчки до момента, но е готова да експериментира. Ние пък й пожелаваме някой да я изненада с поръчка за цялата азбука например.

Можете да откриете Ани във Фейсбук.

„Книжчица“ от Милена, Боряна и Елена

Сигурни сме, че вече сте попадали на тази чудна страница във Фейсбук, наречена Книжчица. А ако не сте, ето повод да ви запознаем с авторите на този проект. Боряна Ташева ни разказа подробно кой стои зад „Книжчица“, какво обича да подарарява тя самата за 1 юни:

12392066_1652086701730889_5238965966902031594_n

„Книжчица“ е ръчно изработена тиха книжка. Зад проекта сме три приятелки – педагог (Милена Захариева), архитект (Боряна Ташева) и маркетинг мениджър (Елена Новакова). Успяхме да съчетаем добре различните си умения и с много любов създадохме „Книжчица“, съобразена с метода „Монтесори“. Това е метод за възпитание още от най-ранна детска възраст. Вместо да „преподава“ на децата понятия, средата е приготвена така, че да стимулира интереса на детето и спонтанното му желание да учи.

Децата, а също и възрастните, учат най-добре чрез директно преживяване. „Монтесори“ материалите не са сами по себе си метода „Монтесори“. Те са просто инструментите, които стимулират детето към логическа мисъл и откриване. Тихите книжки създадени по този метод са внимателно проектирани да привличат детето в даден етап на развитие. Всеки материал учи на само едно определено понятие или умение. Например фината моторика оказва ползотворно влияние върху развитието на паметта, писането, логическото мислене и концентрацията. Не случайно „Монтесори“ включва специалните материали, помагащи на децата да развият важни познавателни умения и стимулират интелектуалното им развитие. Ето защо е необходимо от най-ранна възраст да обръщаме внимание на достатъчно добрата стимулация на фината моторика, както и с какви играчки играе нашето дете и по какъв начин манипулира с тях.

12359919_1654453494827543_3307000091857555656_n

Всяко дете има различни интереси и любими игри и ние се стараем да се съобразим с тях. Вдъхновение черпим от всичко около нас, но най-вече от децата! Засега може да ни намерите само в Фейсбук, но работим и създаването на сайт.

За първи юни ще подаря на дъщеря ми един ден изпълнен с много емоции.

„БуБуБ“ за приказна детска стая

Ася Михайлова е бивш рекламист, художник и майка на три деца. Впечатлиха ни красивите рисунки на декорациите за стая (и за баня – като на снимката в началото на текста), които изработва, както и старанието, което влага във всеки детайл. Нейните творения със сигурност ще внесат много настроение в детската стая. А за нас сподели:

bubub

Идеята с „БуБуБ“ дойде преди пет години, когато приключи майчинството ми с второто дете и мисълта да се върна в офиса и да „рисувам“ процента на лихвата на някоя банка ме ужасяваше. Реших да направя мое си местенце за красиви и естетични декорации за деца, различни от комерсиалните геройчета от филми и игри. Използваме качествени фолиа на 3М и Polytape. Печатът е екосолвентен и когато случаят го изисква (болници, специализирани детски заведения), слагаме и ламинат.

bubub1

Вдъхновение черпя от децата си, от гората – живеем в последната къща на Симеоново, от срещите ми с млади мислещи родители, които се отнасят с децата си като с равни още от самото начало. Всеки ден се изненадвам, че ги има и дори тук и колко са много всъщност. Иначе най-странната поръчка дойде от една много симпатична дама, която с годините стана наш редовен клиент. Поръча си надписи за леглата на котките Рижко и Тиги „на котешки, ти знаеш, Ася!“ (смее се).

За 1 юни миналата година направихме сладкиш с момичетата, гледам да ги заведа някъде, където ще им е интересно и където другите не са се сетили да отидат.

Можете да намерите декорациите на Ася основно във Фейсбук и на сайта www.bubub-shop.com.


са Ади, Бел и приятели

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *