В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Какво се случи: Честит рожден ден, Дани!...

Какво се случи: Честит рожден ден, Дани!

DSC_0098

 

Изобщо не разбрах кога се изтъркаля първата година в ролята ми на майка. Даниел от своя страна се справя чудесно в ролята на добър син. Признавам, че първите три месеца ми се сториха като тридесет, но в момента, в който детето навърши пет месеца, времето започна буквално да лети. Признавам също така, че изпитвам лека носталгия по първите бебешки дни на Дани, как успявах да го гушна само с една ръка, как се радвах на първите му по-сериозни движения и физиономии. Въпреки емоциите и вълненията около всеки етап от растежа му, първите такива си ми остават най-мили.

Още преди месец бях решила, че за празненството по случай първия му рожден ден няма да организирам детско парти, защото той много много няма да разбере какво се случва, а и двамата с братовчедка му (която е с месец по-малка) са достатъчни за създаването на малка лудница. Бях решила да се съберем по семейно на някое готино място (ресторант с градина), някъде с вкусна храна и неангажираща обстановка. Така и стана. Запазих маса в любим наш ресторант в Панчарево – „Лебед“. Преди почти три години там се омъжих. Нямаше по-подходящо място – страхотно приготвена храна, приятна обстановка, градина, неповторима гледка и мини зоопарк с птици, на които децата се радваха и дори имитираха със звуци. Дойде ли време за детски рождени дни, се започват търсенията в гугъл или форумите на адекватни сладкарници, които могат да приготвят най-сладурската бебешка торта с пет килограма фондан отгоре и пълнежа не го търси. Намерих един сайт, който дори беше публикувал класация (топ 20 май беше) на сладкарски заведения, които правят подобни торти срещи 90-100 лева. Да, факт е, че наистина има много готини попадения, дори и аз се изкуших да поръчам една торта с герои от babyTV, но разумът в мен проговори – малкият пак нямаше много-много да разбере идеята, а все пак трябваше да се изяде тая торта. Поръчах еклерова с баварски крем с шоколадова заливка и едни симпатични захаросани розови прасета отгоре, които сякаш се къпеха в какао. Сладкарницата, от която го направих, е любима на цялото семейство, а именно „Фон-фон“.

Празникът мина и замина прекрасно. Чувствам се безкрайно щастлива, че имам такова сладичко дете и го обичам толкова много, не бих могла да опиша с думи. Колкото и да се иронизират някои стресови ситуации от майчинството, паник атаките за дреболии или жертваното изцяло лично време и пространство, тези неща те правят истинска зряла жена, която би могла да се гордее със себе си, защото да бъдеш майка не е лесна задача. Не бих заменила с нищо това си „призвание“! Е, да, сега разглеждах снимките от рождения ден и си личи, че съм остаряла и погледът ми подсказва, че спя по три часа нощем, но какво от това. Бих казала, че първата година с дете си беше един голям фестивал!
Даниел навърши една година, но с това не приключват мъките по растежа на зъби по два наведнъж придружено с истеричен рев, опитите за отказване от нощното мляко и тичането след малкия току-що проходил господин, повтаряйки като папагал „не, не там, ела тук, хайде“.
Нямам решение на доста голяма част от гореописаните проблеми на растежа за този период, но пък след като открих, че детето може да миряса за 10 минути в люлката, открих и как да му отклоня вниманието за 10 минути от тoва да гризе всичко по пътя си с една много симпатична играчка-костенурка, която може да се тегли с връвчица. Черупката й се отваря и вътре е пълна с големи парчета тип лего. Взехме костенурката от един детски магазин в София Аутлет център – Bimbo Toys. Струваше някъде около 20 лева. Купонът е несравним. Дано издържи дълго, имайки предвид играта, която пада и терора, на който е подложена. До тук с играчките. Вниманието на Даниел си остава заето от всякакъв вид кабели на лаптоп, мишката, секцията, количката му, кутийките с бижута на баба му. Отивам да си взема малко шоколад и да пия една студена вода в очакване на следващия приключенски ден, в който ни чака и имунизация.


Третата поред майка в нашия проект по професия е мениджър онлайн търговия и реклама към MDL Group, с две думи - отговаря за онлайн магазина на групата. Повече за нея и сина й Даниел: в "За нас".

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *