DIY: Корона от цветя

10 flower crown ready

Историята на цветните венци се корени далече в древна Гърция. Носили са ги по специални поводи в чест на боговете. Сещате ли се за лавровите венци? Именно. В Средновековието традицията малко по малко отмира, тъй като е свързвана с езическите богове, а в онзи момент хриястиянството яростно защитава своите ценности. Така короната става от тръни. Все пак по някои места короната от цветя не отстъпва позиции – в Украйна, например тя е важна част от националната носия, а в Китай от древни времена булката винаги носи венец от цветове на портокал – символ на плодовитост. В Европа традицията се завръща след като кралица Виктория носи именно такава на сватбата си с принц Алберт през 1840 година. През 60-те години на 20 век в Америка се заражда нова субкултура, с която цветята в косите и блясъкът в очите на хипитата набират огромна популярност. В наши дни венците от цветя си остават символ на любов, младост, плодовитост и носят специално чувство за тържественост, така че ще ги срещнете навсякъде – сватби, видеоклипове на поп певици, реквизит за детски сесии и т.н. Разнообразието е огромно и всеки може лесно да направи своята – дали ще бъде сплетена от маргаритки или обемна корона ала-Фридо Кало, от свежи или изкуствени цветя, изборът е изцяло ваш.

Ние ще ви покажем как лесно можете да направите ефектна корона от хартиени цветя.

Нужни материали:

 • крепирана хартия
 • хартиен шнур с телена основа
 • мека тел
 • панделки
 • сухо лепило

 

Нужни инструменти:

 • ножица
 • сръчни ръце

 

Ще ви бъде нужен около час, за да направите една корона. Във видеото по-долу можете да проследите стъпка по стъпка как точно става това.

Пожелаваме ви спорна работа и полет на въображението!


Ние сме Вера и Дима от fабриката и обичаме партита, декорации и всякакви нестандартни събития. С удоволствие организираме, планираме, изработваме и се опитваме да създаваме незабравими моменти и лични преживявания. И двете сме майки на прекрасни деца, и ще се радваме да споделяме тук своите малки дизайн открития, с които да превръщаме заобикалящата среда и живота на малките в красиво преживяване. Приятно ни е!

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

 1. Гери

  22 май

  Супер tutorial :)
  Благодаря!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *