Откритие: Отървах се

По това време миналата година навлизах във втория триместър, който определено е най-прекрасният момент от бременността. Всички дрехи ми ставаха, но коремът ми вече си личеше, изглеждах добре и въобще не подозирах, че краката ми ще заприличат на надути ръкавици за миене на чинии, а бедрата ми съвсем скоро ще се търкат едно в друго. Имам прекрасна колекция от дрехи и обувки, които по това време съчетавах с нов трепет, но трябва да призная, че години наред част от тях просто сгъвам и разгъвам.

След като родих тотално се обърках – не знаех какво да си облека, нищо не ми седеше ОК, чантите, токчетата, платформите и бомбъра с пайети ми се виждаха далечно минало или поглед в неблизкото бъдеще. Следродилна депресия, може би. Към онези сгъвани и разгъвани любими се прибавиха супер много други. Адски ад за женката в мен. Изхвърлих, дарих, но пак старателно си подреждах някои от тях, докато преди месец не осъзнах, че искам гардеробът ми да диша. И някой, някъде реши да ми направи подарък и ми прати SHEDD – апликация, чрез която можеш да продадеш вече ненужните си дрехи, обувки и аксесоари. Плахо предложих тези, които вече изобщо не харесвам, но когато ги продадох започнах да мисля само за това какво още да „шитна“…

Така стартира моят малък бизнес :)) Застанах пред гардероба и започнах да издърпвам една по една, тези които вече година, две, три не бях носила, издърпах всички миниатюрни поли, всички crop top-ве, всички дрехи размер XS и дънки, подходящи за момиченце на 14. Да бъдем честни, макар и почти да върнах килограмите си, скоро няма да нося 26 номер дънки, а може би никога, а ако това стане, защо да не си купя нови. Гардеробът ми е препълнен, а все нямам какво да си облека, ако си купя нещо ново ми тежи на съвестта. Вариантът да изкарам малко пари от чистка на дрехите е алелуя! На 30 и кусур години успях да разбера, че е абсолютно безсмислено да пазиш всичко, което някога ти е носило радост, много по-добре е да намериш ново.

Освен да продам, успях и да купя няколко неща. Редом с носените, в аппа се намират и доста нови дрехи, защото десетки магазини и дизайнери също имат профили в него. Попаднах и на профилите на някои модни български блогърки, които също продават някои наистина интересни неща. Благодарна съм на хората, които са го измислили и реализирали, защото изчистих гардероба си, а на всеки три продадени, си взимам нещо ново, свежо и различно, което тепърва ще сгъвам и разгъвам.

а.


Нашата майка под номер 2. Ади е предприемач и експериментатор, собственик на вече несъществуващото Radio Cafe, половината от starrygradski.com, генератор на идеи и създател на "Млечни Вампири". Информация за нея и шестмесечния й син Кай: в "За нас".

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *