В МОМЕНТА ЧЕТЕТЕ

Рецепта: Тънка италианска пица – Мортадела с...

Рецепта: Тънка италианска пица – Мортадела с маслини

pizza mortadela

Един съвет от нас – колкото е по-неправилна формата на пицата и колкото по-голям е размахът, с който я мяташ на плота – толкова тя е по-вкусна!

Необходими продукти:
За тестото:
-350 г брашно тип „00”
-1/4 пакетче суха мая
-1/2 ч. л. захар
-10 г сол
-175 мл хладка вода
-20 мл зехтин

За гарниране:
-Италианска Мортадела с маслини
-зелен лук
-пресен босилек
-доматен сос
-пармезан или кашкавал по избор

Сместа за тестото се обърква и се оставя да втаса. След това се къса на топчета, които се разстилат върху набрашнен плот на тънки кръгове. Пренасят се в намазнена тавичка и се покриват със доматения сос и кашкавала. Върху тях се нарежда мортаделата. Важно е, за да стане пицата наистина тънка да се пече в предварително загрята на 280 градуса фурна, Температурата трябва да е изключително висока, за да не бухне тестото. Пицата се слага така във фурната и й трябват десетина минути, за да е напълно готова.


Цвет учи за пиар, пуска музика за Zionlionz Soundsystem, рисува, снима, работи като журналист, организира партита, а през останалото време готви за приятели и любимия мъж. Наричат я „уютна жена“, защото в дома й често ухае на топла питка и отидеш ли й на гости, няма как да не ти поднесе нещо вкусно.

  1. […] тесто за домашна пица, затова може да си припомните тук. Продуктите, които са ви необходими този път […]

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *